Hlavní obsah

V trezoru klenotnictví uvázl muž, hasiči jeho vysvobozování vzdali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hasiči v New Yorku řešili kuriózní nouzovou situaci, kdy v silně zabezpečené trezorové místnosti klenotnictví na Manhattanu zůstal omylem uvězněn muž.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Záchranáři se k muži pokoušeli dostat přes několik desítek centimetrů silnou betonovou stěnu posílenou ocelovými pláty, ale nakonec museli svou snahu vzdát a počkat, až se místnost sama otevře pomocí časovače, napsala agentura AP.

Muž strávil v trezoru v budově na Páté Avenue známé jako World Diamond Tower noc z úterý na středu. Podle zástupce vedoucího hasičů Johna Sarrocca v trezorové místnosti uvázl ve chvíli, kdy dovnitř přišel pro svou uloženou bezpečnostní schránku. Není jasné, proč se dveře v tu chvíli zavřely.

Hasiči měli o stavu zavřeného muže informace díky bezpečnostní kameře a komunikovali s ním. Začali také pracovat na tom, aby se k němu přes betonovou stěnu dostali, ale nakonec proces přerušili ve chvíli, kdy se probourali k ocelovému plátu. „S kovem je ten problém, že bychom museli použít řezací hořák, což by však mohlo ovlivnit prostředí pro osobu uvnitř,“ řekl Sarrocco.

Kvůli obavám o bezpečnost se čekalo, zda se dveře trezoru samy otevřou pomocí časovače nastaveného na ranní hodinu, což se nakonec i stalo.

Přišel, viděl, otevřel. Muž se dostal na první pokus do trezoru, který odolával 40 let

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám