Hlavní obsah

V Texasu spatřili plameňáka, který před 17 lety uletěl ze zoo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ekologický aktivista David Foreman zachytil záběry plameňáka známého jako č. 492 podle čísla na pásce, kterou má na noze. Pták před 17 lety během bouře uletěl ze zoologické zahrady v Kansasu. Začátkem měsíce se procházel po molu nedaleko města Port Lavaca v americkém Texasu.

Foto: Profimedia.cz

Plameňák růžový, ilustrační foto.

Článek

Na útěk ze zoologické zahrady Sedgwick County Zoo ve Wichitě se v červnu roku 2005 dali hned dva plameňáci, kteří byli dovezeni z Afriky. Zaměstnanci zoo jim ještě nestihli přistřihnout křídla, což jim tehdy úprk během silné bouře značně usnadnilo.

Ptáci byli společně spatřeni v létě téhož roku, od té doby se však patrně rozdělili. Zatímco pták s č. 492, též přezdívaný Pink Floyd, byl několikrát spatřen ve Wisconsinu, Louisianě či Texasu, po druhém ptákovi se slehla zem.

Poslední záběry Pink Floyda, které pocházejí z 10. března, byly pořízeny po dlouhých 17 letech od jeho útěku.

„Zdá se, že Pink Floyd se vrátil z ‚temné strany Měsíce‘,“ napsala na sociálních sítích k videu organizace Coastal Fisheries spadající pod vládní agenturu Texas Parks and Wildlife, jež se v americkém státě stará o přírodu a divokou zvěř.

Odchytit ho neplánují

Pracovníci zoo podle informací Daily Mailu nikdy neplánovali plameňáka znovu odchytit. Podle jejich informací neexistuje snadný způsob, jak to udělat, aniž by vyrušili jiná zvířata ve volné přírodě.

Podle deníku Daily Mail je odhadovaný věk Pink Floyda 27 let, přičemž plameňáci se ve volné přírodě dožívají zhruba 30 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám