Hlavní obsah

V sirotčinci byli nejlepší kamarádi, teď se sešli na druhém konci světa

Manželé Andy a Sharon Sykesovi z amerického státu Texas loni adoptovali malou holčičku z Číny, kterou pojmenovali Hannah. Dobře věděli, že v sirotčinci měla nerozlučného kamaráda, který pro ni byl jako bratr. Proto se pokusili zařídit, aby dvojice opět mohla být spolu. A povedlo se jim to.

Foto: Facebook/Sharon Sykes

Dawson a Hannah

Článek

Pokaždé, když během zdlouhavého procesu adopce přišla Sykesovým ze sirotčince fotka jejich holčičky, všimli si, že je vždy poblíž ní stále stejný chlapeček. Rmoutilo je, že adopcí Hannah, jak ji pojmenovali, děti rozdělí. Po návratu domů z Číny proto na Facebooku zveřejnili fotky malého chlapce s výzvou, zda by ho nechtěl adoptovat někdo žijící poblíž jejich bydliště, uvedl web CBS News.

Plán jim vyšel velmi rychle. Fotek si díky společnému příteli všimli Christopher a Amy Claryovi, kteří žijí jen asi pět minut od Sykesových. Sice už doma mají tři děti ve věku do pěti let, ale rozhodli se, že v tomhle případě místo pro další rozhodně mají. V minulosti byli pěstouny, a tak dobře věděli, jak se rozdělené děti asi cítily.

Takto se děti vítaly na letišti v Dallasu.

Děti se ale neshledaly hned, adopce chlapce, kterého Claryovi pojmenovali Dawson, nějakou dobu trvala. Znovu se děti viděly tento týden po dlouhých 11 měsících. Setkaly se rovnou na letišti v Dallasu. Okamžitě bylo poznat, jak silné pouto mezi sebou mají.

„Museli se obejmout snad 400krát. Objímali se tak silně, že přepadávali. Trvalo to snad 20 minut,“ uvedla dojatá Amy Claryová.

Po přivítání už to ale vypadalo, jako by se dvojice nerozloučila před necelým rokem, ale před pár dny. Vše se vrátilo do starých kolejí. Hannah a Dawson teď sice nežijí ve společném domě, ale času spolu budou trávit víc než dost.

„Není to v tom, co děláme my pro ty děti, ale co ony dělají pro nás,“ dodala Sharon Sykesová, že životy obou rodin jsou teď mnohem bohatší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám