Hlavní obsah

V Rusku selhala adrenalinová atrakce. Život deseti lidí visel na vlásku

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Petrohrad

Deset návštěvníků petrohradského zábavního parku si prožilo chvíle nefalšované hrůzy. Technická závada na atrakci známé jako "Raketový let" způsobila, že kabely na jedné straně rakety nevydržely nápor odstředivé síly a odtrhly se. V tu chvíli viselo deset lidí ve výšce 70 metrů v raketě, kterou držely ve vzduchu jen kabely na jejím předku.

Článek

Záchranářům se přes počáteční obavy podařilo k uvězněným lidem poměrně rychle dostat a osvobodit je z velmi nebezpečného místa. Úřady okamžitě začaly nehodu atrakce vyšetřovat kvůli podezření, že nebyla dodržena bezpečnostní opatření.

Majitelé zábavního parku se domnívají, že na selhání atrakce mohlo mít vliv extrémně teplé počasí, které mohlo způsobit změkčení jejích kovových prvků.

V petrohradském zábavním parku nejde o první nehodu. Před dvěma lety zde utrpěla vážná zranění 12letá dívka na trampolíně poté, co se také uvolnil a doslova vystřelil jeden kabel.

Reklama

Výběr článků

Načítám