Hlavní obsah

V pražské zoologické zahradě se narodilo vzácné mládě dikobraza palawanského

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mládě přišlo na svět přišlo již před dvěma týdny a návštěvníci ho nyní mohou spatřit v pavilonu indonéské džungle, informoval mluvčí Zoo Praha Filip Mašek. Pražská zoologická zahrada je jedna z devíti, kde se tento ohrožený druh dikobraza v Evropě chová.

Foto: ZOO Praha/Petr Hamerník, ČTK

V pražské zoologické zahradě se narodilo vzácné mládě dikobraza palawanského.

Článek

Z devíti evropských zoo, které tento druh chovají, je ta pražská pouze jedna ze dvou, kde se letos narodilo mládě.

„Důvodem k radosti je ale i fakt, že jsme narození dalšího zdravého potomka od naší starší, již zasloužilé samice, nepřikládali příliš velké naděje,“ uvedl kurátor savců Pavel Brandl.

Matka se o mládě podle chovatelů nyní vzorně stará a malý hlodavec vedle sání mateřského mléka projevil zájem i o pevnou stravu.

Foto: ZOO Praha/Petr Hamerník, ČTK

V pražské zoologické zahradě se narodilo vzácné mládě dikobraza palawanského.

Jde o desáté mládě tohoto druhu, které se pražské zoo narodilo od roku 2015, kdy zahrada začala tyto dikobrazy chovat. Všech devět předchozích bylo úspěšně odchovaných.

Dikobraz palawanský je jeden z nejmenších dikobrazů světa a jmenuje se podle výskytu na filipínském ostrově Palawan.

Protože je to ostrovní druh, ohrožuje ho lov a ztráta přirozeného prostředí. Jeho počty klesají, a proto je podle Mezinárodního svazu ochrany přírody (IUCN) aktuálně zařazen na červeném seznamu ohrožených druhů do kategorie zranitelný.

Ústecká zoo se pochlubila gepardími čtyřčaty

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám