Hlavní obsah

V Praze bude otevřena nejdelší lanová skluzavka v ČR

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Bobová dráha na Proseku přichází pro rok 2007 s novou atrakcí - lanovou skluzavkou a lanovými překážkami. Kromě jízdy na bobové dráze si tak mohou návštěvníci užít i pořádnou dávku adrenalinu v horolezeckém sedáku na 180 metrů dlouhé skluzavce s pětačtyřicetimetrovým převýšením.

Článek

Nová lanová skluzavka je svým převýšením na 180 meterech jistě tou nejadrenalinovější v ČR. Na konci dráhy pak odvážlivce čekají ještě lanové překážky sedm metrů nad zemí, kde si prozkouší vlastní obratnost. Horolezecké jištění je ale samozřejmostí.

Skluzavka a lanové překážky jsou pro všechny zájemce nad 15 let a 150 cm výšky otevřeny o víkendech a svátcích, přes prázdniny denně. Slavnostní otevření pro veřejnost je plánované na sobotu 28. dubna.

Ti méně kurážní využijí asi spíše bobové dráhy, kde naberou na speciálním bobu v plechovém korytě až šedesátikilometrovou rychlost. Samotná dráha je dlouhá téměř 800 metrů s celkovým převýšením 50 metrů. Atraktivní je i profil trati, který obsahuje 720 stupňové zatáčky, osmičku, "hup" a další vychytávky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám