Hlavní obsah

V pěti letech slíbil matce vysokoškolský titul, promovali spolu

Immanuel Patton z města Glen Burnie ve státě Maryland před téměř dvaceti lety slíbil své matce Carolyn, že vysokoškolské tituly získají společně. Nezapomněl na to a koncem minulého roku skutečně promovali oba v jeden den.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dnes třiadvacetiletý Immanuel Patton před mnoha lety své matce Carolyn cestou do školky slíbil, že oba získají vysokoškolské tituly současně.

„Pořád mluvila o tom, jak jiní mají tituly. Tak jsem jí řekl, že zařídím, aby vystudovala stejně jako já,“ pamatuje si ten moment dodnes.

Jeho dávný slib došel naplnění 16. prosince minulého roku, když oba úspěšně získali bakalářské tituly. Immanuel promoval v oboru veřejná správa v oblasti bezpečnosti a třiašedesátiletá Carolyn se stala bakalářkou humanitních věd.

Zejména pro ni však cesta k vyššímu vzdělání nebyla jednoduchá. Žila sama s Immanuelem a jeho sestrou Arleaver Chemalle, takže na další studia neměla ani peníze, ani dostatek času, protože musela pracovat.

Po střední škole tak absolvovala pouze nižší stupeň studia, který zhruba odpovídá českým vyšším odborným školám.

Stejné vzdělání měl donedávna i Immanuel. Ale s nástupem koronaviru došel k závěru, že je čas získat vyšší vzdělání, a nezapomněl ani na svůj letitý slib.

„Řekl jsem jí, že teď je ten správný čas, zvlášť, když sestra už bakaláře má,“ popisuje Immanuel s tím, že matku musel ještě trochu přemlouvat.

Málem to vzdala

„Bála jsem se, že bude nejen finančně náročné studovat a pracovat na plný úvazek,“ vysvětluje Carolyn. A dodává, že během těch náročných dvou let byla několikrát na pokraji sil a chtěla studia nechat. Ale syn ji vždy dokázal motivovat, aby pokračovala.

Promoce se zúčastnila i její dvaaosmdesátiletá maminka Arleaver a hrdý na oba byl i Gregory Fowler, ředitel University of Maryland Global Campus, která se specializuje na distanční vzdělávání.

„Velmi si vážíme toho, že jsme Immanuelovi mohli pomoci splnit jeho slib,“ řekl hned poté, co s oběma novými absolventy s radostí zapózoval pro fotografy.

Čtyřiadevadesátiletý pradědeček po 76 letech dokončil vysokou školu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám