Hlavní obsah

V Mexiku posílali poštou tygří mládě

Poštovní zásilky mohou být natolik kuriózní, že je mnohdy lepší, když zaměstnanci pošty o jejich obsahu nic netuší. V případě jedné ze zásilek, která byla ve středu v mexickém Jaliscu připravena k odeslání, to však bylo přesně naopak. Uvnitř se totiž nacházelo tygří mládě a nebýt policejního psa, který ho včas vyčenichal, nemusela by teď být malá šelma naživu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Mexiku chtěli poslat poštou tygří mláděVideo: AP

 
Článek

O nevšedním nálezu informoval mexický úřad pro ochranu životního prostředí. Mládě tygra se nacházelo v zapečetěném plastovém boxu a podle agentury AP bylo pod vlivem sedativ. Krabice byla vystlaná novinami a neobsahovala jídlo ani vodu.

Zásilka měla putovat vnitrostátně ze státu Jalisca do státu Querétaro a údajně už byla připravena k odeslání.

Nikdo ze zaměstnanců pošty si nevšiml, že se uvnitř nachází mládě šelmy. To zaznamenal až policejní pes, který kontroloval, jestli se v některé ze zásilek neukrývá pašované zboží.

Tygr byl dehydratovaný, díky včasnému nalezení je však v pořádku. Podle mexických úřadů je oprávnění majitele zvířete paradoxně v pořádku, tygr mu byl však i přesto odebrán z důvodu špatného zacházení. Mládě tak skončilo v jednom z tamních center pro opuštěná zvířata.

Reklama

Výběr článků

Načítám