Hlavní obsah

V Mexiku pes málem zastřelil pána, v USA zase zapálil pastvinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MEXIKO/WASHINGTON

Kdo je nejlepším přítelem člověka? Přece pes, řekne vám asi většina lidí. Jednoho Mexičana ale mezi nimi nejspíš nenajdete - psí miláček ho málem zastřelil. V americkém státě Idaho se zase jeho čtyřnohému kamarádovi podařilo zapálil pastvinu.

Foto: Josef Zajíc

Jaromír Mielec v nočním OB 29.10.2011

Článek

Juan Evangelista Poot z Yucatánu řekl, že se procházel před domem, když najednou v zádech a na krku ucítil palčivou bolest. A když se ohlédl, uviděl svého psíka se zbraní v tlamě. "Nevím, jak se to vše odehrálo. Chvíli jsme si hráli a najednou měl v tlamě zbraň. A to je to můj nejlepší přítel," řekl 22letý Poot.

Policejní mluvčí k incidentu dodal: "Toto je ta nejzvláštnější příhoda, kterou jsem kdy slyšel. A podle všeho ten muž mluví pravdu. Psovi se nějak podařilo ze zbraně vystřelit, ale zřejmě ho za to nezavřeme."

Srst a benzín

Za mříže nepůjde ani druhý psí "zločinec". Tomu se pro změnu podařilo zažehnout požár na jedné pastvině u amerického Culdesacu, u něhož museli zasahovat místní hasiči. Jejich velitel Gary Gilliam řekl, že je sice hasičem už mnoho let, nikdy ale nic podobného neviděl.

A co se vlastně stalo? Mikrobusu, ve kterém se psík vezl, došel benzín, takže ho páníček musel z kanystru do dolít. Když pak ale nastartoval, ocitlo se auto téměř okamžitě v plamenech, od nichž chytla psovi srst. A hořící psík, kterému pán otevřel dveře, z auta vyskočil přímo na vyprahlou planinu. Dodejme, že až na pár uhořelých chlupů, z toho pejsek vyšel naprosto v pořádku.

Související témata:

Výběr článků

Načítám