Hlavní obsah

V Kambodži chtějí zakázat melodické klaksony. Lidé na ně tančí na silnicích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidiči v Kambodži se budou muset rozloučit s melodickými klaksony. Lidé na ně totiž tančí na silnicích, což je podle předsedy vlády Huna Maneta nebezpečné. Premiér tlačí na ministerstvo dopravy, aby melodické klaksony zakázalo a povolilo pouze standardní zvuky troubení.

Foto: Profimedia.cz

Doprava v Kambodži (ilustrační foto)

Článek

Manet reagoval na videa šířící se na sociálních sítích, která zachycují obyvatele, jak tančí u vozovek, kdykoli na ně někdo zatroubí.

Premiér má za to, že by si ministerstvo dopravy mělo okamžitě došlápnout na ty řidiče, kteří klasický klakson vyměnili za melodický, informuje agentura AP.

Ministerský předseda v příspěvku na Facebooku uvedl, že „někteří lidé, zejména mladí a děti, provozují nepatřičnou aktivitu a tančí na melodické klaksony nákladních vozů na silnicích“.

Úřady jednotlivých kambodžských provincií už podle AP podnikly náležitá opatření, premiér chce však oficiální celostátní zákaz. Křepčení na silnicích podle něj představuje dopravní riziko a ohrožuje životy nejen řidičů, ale zejména samotných tanečníků.

Ještě více turistů. U slavného Angkoru otevřeli největší kambodžské letiště

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám