Hlavní obsah

V Kalifornii korunovali nejošklivějšího psa světa. Jmenuje se Smetáček Rambo

Novinky, lpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slepý kříženec čivavy a čínského chocholatého psa Sweepee Rambo se stal o víkendu vítězem osmadvacátého ročníku tradiční kalifornské soutěže o nejošklivějšího psa světa. Dokázal porazit šestnáct ne zrovna hezkých psích konkurentů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Soutěž o nejošklivějšího psa vyhrál Smetáček RamboVideo: Reuters

 
Článek

Sedmnáctiletý kříženec se procházel po červeném koberci na jevišti jako pravá, i když lehce se třesoucí, hvězda. Za svůj vzhled si od poroty kromě téměř dvoumetrové trofeje a titulu Nejošklivějšího psa světa vysloužil i finanční odměnu - v přepočtu přes 36 tisíc korun.

Mnoho z psích soutěžících bylo zachráněno z útulků nebo množíren, třeba jako jedni z největších Rambových soupeřů - anglický buldok Zsa Zsa nebo kříženec jezevčíka, který se podle organizátorů pyšní účesem alá Donald Trump.

Soutěž možná působí zesměšňujícím dojmem, ale opak je pravdou. Její hlavní myšlenkou je přesvědčit společnost o tom, že ať je pes jakkoliv ošklivý, zaslouží si milující domov. Proto také porota kromě vzhledu hodnotí i psí osobnost a vnitřní krásu.

V minulém roce si tento triumf vysloužil kříženec Quasi Modo, který se narodil s vadou páteře [celá zpráva] a ještě o rok dříve stanul na nejvyšším stupni vítězů pes Burák, který kvůli těžkým popáleninám přišel o oční víčka. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám