Hlavní obsah

V Indii řádí záhadný holič. Spícím ženám stříhá vlasy

V hlavním městě Indie Novém Dillí panuje strach poté, co několik žen ohlásilo, že jim ve spánku někdo ostříhal vlasy. Pachatel podivných činů prozatím nebyl dopaden. O incidentech informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Indii řeší záhadu useknutých vlasůVideo: Reuters

 
Článek

Jednou z obětí byla matka tří dětí Monica. Vlasy jí někdo ostříhal přímo v jejím domě během noci, kdy celá rodina spala. Ráno své ustřižené vlasy našla ležet na posteli. Poté zjistila, že vlasy byly ustřiženy i dcerám.

Další obětí byla Munéš. Ta tvrdí, že ucítila ostrou bolest hlavy, po které upadla do bezvědomí. Když se probudila, našla své vlasy pohozené na zemi. Podobné případy byly hlášeny rovněž ze států Harijána a Rádžasthán.

Žádná z obětí však doposud záhadného holiče neviděla, ani neslyšela. I proto jsou nyní indické ženy vystrašené. Na ulicích dokonce kolují fámy, že stříhání vlasů mají na svědomí duchové, čarodějnice či jiné nadpřirozené bytosti.

Policie má stopu

Agentura Reuters informovala, že policie již zahájila vyšetřování. Ředitel policejního oddělení Surinder Kumar prozradil, že policisté mají k dispozici tři fotografie z kamerového systému a usilovně pracují na identifikaci podezřelého.

Počínání záhadného holiče připomíná útoky opičího muže z roku 2001, kdy v hlavním městě Indie řádila postava připomínající opici a napadla přes sto lidí. Opičí muž nebyl nikdy dopaden.

Reklama

Výběr článků

Načítám