Hlavní obsah

V hobbymarketu si koupili monsteru za pár stovek, její cena je však mnohem vyšší

Nečekaný úlovek se podařil anglickému páru, který si šel do hobbymarketu koupit pokojovou kytku. Za pouhých 12 liber (350 korun) si pořídili vzácně zbarvenou monsteru, jejíž cena je ve skutečnosti mnohonásobně vyšší.

Foto: Profimedia.cz

Vzácně zbarvené monstery jsou vyhledávaným zbožím.

Článek

Harry Langstaff a Amy Biffová z Hullu mají společný koníček, kterým jsou pokojové rostliny, které mimo jiné prodávají na internetu. Když proto přišli do řetězce hobbymarketů B, nemohli uvěřit vlastním očím. Jedna z monster měla nažloutlou barvu listu, což pracovníci prodejny vyhodnotili jako vadu na kráse, a kytku zlevnili na polovinu.

Neměli přitom tušení, že barva listu naopak naznačuje, že jde o vzácný panašovaný kultivar Monstera deliciosa var. Thai Constellation. Cena rostliny se může na trhu vyšplhat až na desítky tisíc korun.

„Když jsme přišli do obchodu a viděli tam tuhle monsteru, nemohli jsme tomu uvěřit. Pro nás milovníky kytek je to v podstatě jako výhra v loterii. Rychle jsme ji koupili, naložili do auta na zadní sedadlo a vezli ji domů, jako by to bylo naše dítě,“ uvedla mladá dvojice Britů.

Francouz zachytil, jak si masožravé rostliny pochutnávají na polapeném hmyzu i šnecích

Věda a školy

Ta nyní odhaduje, že jejich monstera z hobbymarketu má cenu přibližně 600 liber (18 tisíc korun), jeden list by pak mohli prodat v přepočtu zhruba za pět tisíc korun, uvedl server The Sun.

Právě v obchodních řetězcích, kde personál nemusí umět správně odlišit výjimečnost od choroby, se může objevit vzácná varianta monstery za zlomek tržní ceny. Jen samotné listy pak mohou být pro nového majitele slušným přivýdělkem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám