Hlavní obsah

V čínském cirkusu utekli lvi z manéže mezi diváky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při cirkusovém představení ve městě Luo-jang utekli dva lvi z oplocené manéže do prostoru, kde se mohli dostat k divákům. Událost se naštěstí obešla bez zranění, protože lvi zamířili z cirkusu ven.

Během cirkusového vystoupení v Číně utekli lvi z manéže.Video: Newsflare, AP

 
Článek

Záběry, které přinesla agentura AP, pocházejí z 15. dubna dopoledne a byly pořízeny v čínském městě Luo-jang v provincii Che-nan. Dva krotitelé se na nich snaží o drezuru dvou zjevně podrážděných a vystresovaných lvů.

Představení je to žalostné již jen proto, že hraničí s týráním zvířat a muži uvnitř klece zjevně nemají situaci příliš pod kontrolou. Oplocení uvnitř manéže je navíc značně chatrné, a tak není divu, že se oba lvi po chvíli rozhodnou vyklouznout ven mezerou mezi špatně dosedajícími díly.

Diváci se pochopitelně okamžitě dali na útěk, ale k žádné tragédii naštěstí nedošlo. Lvi se sice vydali ven na ulici, ale tam se uklidnili a nejevili tendence k napadání lidí. Zaměstnancům cirkusu se je tedy podařilo zajistit zhruba během patnácti minut.

Podnik s honosným názvem Global Peak International Circus byl z rozhodnutí úřadů okamžitě uzavřen, aby se okolnosti velmi nebezpečného incidentu mohly řádně vyšetřit.

Zbídačený lev snad brzy zase zařve. Zachránili ho z opuštěné zoo

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám