Hlavní obsah

V Chorvatsku vede přechod pro chodce přímo do garáže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neobvyklý dopravní problém řeší v chorvatském městě Karlovac. Při rekonstrukci ulice zde vznikl nový přechod pro chodce, který vede přímo do garáže. Pokud by v ní chtěl majitel parkovat auto, hrozí mu tučná pokuta. Podle radnice je vše v pořádku, uvedl server Dnevnik.hr.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Městský úřad uvedl, že přechod pro chodce vznikl v souladu s platnými předpisy, a to na základě „odborného posudku projektanta“.

Ten se přitom potýkal s neřešitelným rébusem – podle platných norem nemohl nakreslit užší „zebru“, současně ale nesměl rozšířit navazující úzký chodník kolem garáže. Přechod tedy nakonec vede z velké části přímo před její vrata.

Rekonstrukční projekt, který by podle portálu snadno mohl zaujmout místo v rubrice „věřte nevěřte“, vyšel obyvatele města vzdáleného asi 50 kilometrů jihozápadně od Záhřebu na pět milionů kun (16,9 milionu korun).

Úředníci zrušili ve městě přechody. Podle nich to je pro chodce lepší

Krimi

Složitý hlavolam teď řeší majitel garáže. Aby si při parkování otevřel vrata od své garáže, bude muset chtě nechtě zastavit své vozidlo na přechodu. Podle dopravních předpisů by šlo ale o přestupek, za nějž hrozí pokuta až 700 kun (2370 korun).

K podobným případům již v minulosti několikrát došlo. Před třemi lety zaujal podobný přechod v chorvatské Poreči.

Reklama

Výběr článků

Načítám