Hlavní obsah

V Česku se prodal nejdražší koňak na světě

PRAHA

Česká republika se stala první zemí v Evropě, kde se prodal údajně nejdražší koňak na světě, kterým je limitovaná edice Hennessy Beauté du Siecle. Majitelem exkluzivní značky se podle agentury 2media.cz stal neznámý kupec z tuzemska. Za koňak zaplatil 150 000 eur, což je v přepočtu 3,6 miliónu korun.

Foto: 2media.cz, ČTK

Láhev koňaku se prodává i se zdobenou šperkovnicí a čtyřmi skleničkami.

Článek

Luxusní produkt, jehož český název zní Krása století, obsahuje vytříbenou lahůdku pro milovníky koňaku a exkluzivní umělecké dílo, jehož autorem je známý francouzský designér Jean-Michel Othoniel.

Elegantní a přepychová šperkovnice ze skla a hliníku, na jejíž výrobě se podílelo více než deset umělců a řemeslníků, obsahuje několik překvapení. Láhev s koňakem namíchaným ze stovek nejlepších pálenek Hennessy je umístěna v pouzdru z dílny slavné značky Guerlain. Obklopují jej čtyři skleničky z prvotřídního skla z benátského ostrova Murano.

Servírovací sada pak nachází svůj odraz ve víku, které je dílem umělců specializujících se na chrámové sklo. Truhla obsahuje také tajnou skříňku s albem s portréty nejslavnějších dam Belle Epoque.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám