Hlavní obsah

V brněnském autobuse někdo nechal tři štěňata

Novinky, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Velké štěstí měla v pondělí dopoledne tři dvouměsíční štěňata neznámé rasy, která nezjištěný chovatel vyhodil ve dvou bednách od zeleniny a nechal je v autobuse číslo 44 v Brně.

Foto: Archív KFBZ

Zleva - ocenění Miroslav Řezáč, Jaromíra Hřebíčková a manželé Bezděkovi, nad nimi pracovnice KFBZ.

Článek

Štěňata byla v bednách, které byly převázané silným provazem, aby mladí psi nemohli utéct. Bedny se štěňaty ležely v zadní části autobusu.

"Lidé na ně přišli na Mendlově náměstí a řidič zavolal dispečera, který pak přivolal strážníky městské policie. Jde o křížence připomínající bígla a bernardýna, kteří zřejmě budou vyššího středního vzrůstu, jsou zdravá a nyní jsou v karanténě v útulku. Po karanténě budou k dispozici novým chovatelům," řekla Právu vedoucí městského útulku Jarmila Hrabětová.

Při přebírání beden se štěňaty si je lidé hned chtěli rozebrat, ale strážníci je museli odvézt do útulku, kde je prohlédne veterinář, aby vyloučil případnou nákazu. Po několikadenní karanténě pak budou štěňata k dispozici novým zájemcům, kteří se o ně postarají. Majitel, který se tak zbavil malých psů, je odhodil tam, kde předpokládal, že je někdo najde, aby se o ně sám nemusel postarat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám