Hlavní obsah

V Brazílii zatkli falešného německého kardinála, sloužil mše a vedl zpovědi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sao Paulo

Brazilská policie zadržela 66letého Němce, který se několik let úspěšně vydával za vysokého církevního hodnostáře. Na základě zfalšovaných dokumentů odsloužil údajně několik mší a naslouchal dokonce i zpovědím věřících. Informovala o tom v pondělí agentura DPA. Falešného kardinála prý nyní čeká vyhoštění.

Foto: Profimedia.cz

Bazilika a klášter sv. Benedikta v brazilském Sao Paulu. Ilustrační foto

Článek

Policie muže prý zadržela již minulý týden v dvanáctimiliónovém městě Sao Paulo, médiím to potvrdila však až dnes. Místní arcibiskup Odilo Pedro Scherer varoval věřící před mužem vydávajícím se za duchovního v dopise už před dvěma týdny.

Podvodník se prý několikrát pokusil vylákat z místních křesťanských obcí finanční prostředky na údajnou opravu domovského kláštera.

Němec vystupoval mimo jiné jako mnich, biskup z Osnabrücku, kardinál či apoštolský vizitátor. Podle policie se často představoval jako bratr André, kardinál von Hohenzollern, což je šlechtický přídomek někdejších německých císařů a pruských králů.

Reklama

Výběr článků

Načítám