Hlavní obsah

V Brazílii skočilo z mostu najednou 245 lidí

Skupinka 245 nadšenců se v neděli v brazilském městě Hortolândia pokusila překonat světový rekord v nejvyšším počtu lidí, kteří najednou skočili připevnění na lanech z mostu. Zápis do Guinnessovy knihy rekordů zatím nebyl potvrzen, je to však pravděpodobně jen otázkou času.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: 245 lidí skočilo najednou z mostu rope jumpVideo: Reuters

 
Článek

Rope jumping je skákání na lanech a od známějšího bungee jumpingu se liší zejména tím, že jsou ke skákání použita lana statická, a nikoliv lana gumová. Takže člověk se po seskoku a napnutí lana houpe ze strany na stranu, a ne nahoru a dolů, jako je tomu u bungee jumpingu.

Pokus o přepsání světového rekordu se uskutečnil ve městě Hortolândia vzdáleném asi hodinu od São Paula. Skupinka 245 odvážlivců navzájem svázaných lanem skočila v jeden moment z třicetimetrového mostu, zatímco několik zvědavých příznivců dramatické akci přihlíželo.

Když se početná skupinka nadšenců dohoupala, někteří z nich se odvázali a skočili do vody, jiní naopak vylezli zpět nahoru.

Organizátor celé akce Alan Fereira prozradil, že bylo do projektu zapojeno celkem 400 lidí. Překonání světového rekordu zatím nebylo oficiálně potvrzeno. Dosud jej držela rovněž skupina z Brazílie, jejíž počet loni činil 149 účastníků.

Reklama

Výběr článků

Načítám