Hlavní obsah

V Bartošovicích zachraňují 12 veverčích miminek. Jedno jim přivezli až z Polska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bartošovice

Ochránci přírody z Bartošovic na Novojičínsku pečují v záchranné stanici pro volně žijící živočichy o dvanáct veverčích mláďat různého stáří. Bohužel ne vždy se veverky podaří zachránit.

Foto: Záchranná stanice Bartošovice

Mládě veverky při jídle

Článek

„Protože máme nyní v péči dvanáct mláďat veverek různého stáří, tak je ten jejich odchov časově i logisticky náročnější. Ne všechny přijaté veverky se nám podařilo zachránit,“ uvedl na sociální síti Facebook vedoucí bartošovické záchranné stanice Petr Orel.

Dodal, že některá veverčí mláďata měla po traumatických zážitcích po setkání s kočkami či strakami vážná vnitřní a vnější zranění. „U těchto křehkých tělíček život rychle vyprchá,“ zkonstatoval ochránce přírody a podotkl, že dokonce jim letos jedni manželé přivezli mládě veverky až z Polska.

Foto: Záchranná stanice Bartošovice

Zachraňují veverčí mláďata

Polští manželé přivezli mládě až do Česka

„Jde o zajímavý příběh. Polští manželé zpozorovali v parku samici veverky, která přenášela několikadenní mládě, když na ni zaútočila toulavá kočka. Samice samozřejmě mládě upustila a utekla do bezpečí,“ líčil Orel.

Manželé pak na místě čekali několik minut, zda se veverčí máma nevrátí pro mládě. Nestalo se tak.

„Sháněli nejprve záchrannou stanici v Polsku, ale neúspěšně, a tak neváhali a obětavě dovezli veverčí mládě až sem k nám do Bartošovic. Je to zrzavý sameček a zatím dobře prosperuje. Daří se i dalším jedenácti veverčím miminkům,“ shrnul vedoucí stanice.

Foto: Záchranná stanice Bartošovice

Mláďatům veverek se daří dobře

Malá veverka málem uhynula ve vichřici. Brzy bude zpátky v přírodě

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám