Hlavní obsah

V australských zlodějích se pohnulo svědomí. Čtyřleté holčičce vrátili štěně labradora

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se v pondělí dopoledne rozhodli zloději vykrást dům manželů Hoodových na melbournském předměstí Croydon Hills, nebrali si vůbec žádné servítky. Kromě elektroniky a šperků si odnesli i osmitýdenní štěně labradora, nerozlučného kamaráda jejich čtyřleté dcerky jménem Maia.

Foto: Victoria Police

Několik dní žila příběhem ukradeného štěněte celá Austrálie.

Článek

Podle policie státu Victoria byl dům vykraden v pondělí mezi půl desátou a půl dvanáctou. Zloději si odnesli notebook, tablet a šperky. A k překvapení a šoku všech také osmitýdenní fenku jménem Sasha.

Malý labrador byl s rodinou pouhý týden, čtyřletá Maia se však stihla do štěněte naprosto zamilovat. Z dvojice se stali nerozluční kamarádi.

Foto: Victoria Police

Labradorka Sasha byla se svou rodinou pouhý týden.

Zoufalí rodiče vydali prohlášení, ve kterém prosili každého, kdo by měl informace o ukradeném štěněti, ať dá vědět policii. Záběry malé slzící holčičky zakrátko obletěly celou Austrálii.

Příběh má však dobrý konec. Ve čtvrtek ráno rodině štěně někdo vrátil. „Nechtěli jsme se vzdát naděje. Žena si šla ráno udělat kávu a viděla postavu, která se plížila od naší boudy,“ sdělil Ryan Hood v pořadu Australia’s Today.

„Ať už se ve zlodějích pohnulo svědomí, nebo jen dostali strach, nám je to jedno. Hlavně jsme rádi, že ji máme zpět,“ dodal Ryan.

Policie po pachatelích nadále pátrá, krádež psa podle ní nebyla plánovaná. „Je opravdu těžké pochopit, co si zloději mysleli,“ podivoval se nad případem vrchní konstábl Adam Leggo.

Reklama

Výběr článků

Načítám