Hlavní obsah

V Austrálii odchytili obrovského krokodýla

Krokodýla dlouhého úctyhodných 4,33 metru odchytili policisté v australském Severním teritoriu. Plaz napadal dobytek z nedaleké farmy a podle policie představoval hrozbu pro lidi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Australští policisté chytali více než čtyřmetrového krokodýlaVideo: Reuters

 
Článek

Odchyt krokodýlů není v oblasti nikterak neobvyklý, ale u tohoto exempláře se nejednalo vzhledem k jeho velikosti o vůbec jednoduchou záležitost. Policisté společně s rangery umístili past v podobě klece do vody a čekali, až se krokodýl chytí.

„Vytahování z klece ve vodě bylo trochu nestandardní, byl tam omezený prostor,“ uvedl policista Mark Berry s tím, že v jednu chvíli měli menší problém, ale nakonec se jim podařilo krokodýla zpacifikovat.

Nejprve ho na laně vytáhli ven a poté mu páskou omotali čelisti. Plaz byl následně převezen na místní krokodýlí farmu. Pokud bude jeho stav dobrý, využijí ho tam v rozmnožovacím programu, napsala agentura Reuters.

Majitelé farmy, na níž krokodýl lovil, uvedli, že v oblasti se pohybuje další krokodýl, který je prý ještě větší než ten odchycený. Policisté proto nechali past na místě a čekají, zda se podezření potvrdí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám