Hlavní obsah

V Anglii chytili tropickou rybu typickou pro Karibik

Novinky, Jakub Kynčl
Londýn

Britský hospodský chytil u anglický břehů rybu zvanou almaco jack, která je typická pro teplé vody Karibiku. Experti tvrdí, že to může být známkou globálního oteplování, jehož vlivem se oteplují světové oceány a moře. Tropické ryby si pak vybírají pro svůj život jiná místa a v rámci vlivu mořských proudů pak mohou zavítat i do tak neobvyklých míst, jako je Anglie.

Foto: Profimedia.cz

Almaco Jack

Článek

Neil McDonnell (37) se na rybářském výletu dočkal úlovku, ve který nemohl doufat ani v těch nejhezčích snech. Poté, co se mu podařilo ulovit výjimečnou rybu, poslal její fotografie do Národního akvária, kde rybu identifikovali jako Almaco Jacka, který by papírově neměl u Velké Británie co pohledávat.

"Bylo to úžasné. Ta ryba tu v okolí způsobila vzhledem ke své neobvyklosti docela povyk. Je to asi jeden z míla pozitivních dopadů. které má globální oteplování pro nás. Můžeme chytat podobně exotické druhy přímo u našich břehů," smál se McDonnell, který rybu ulovil v Bristolském Kanálu asi osm kilometrů od ostrova Lundy během rybářské vyjížďky se šesti štamgasty ze své hospůdky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám