Hlavní obsah

V americkém městečku utekla slonice z cirkusu a procházela se po ulicích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyvatele městečka Butte v americkém státě Montana tento týden překvapila netradiční podívaná. Mezi auty na rušné silnici a později kolem kasina se totiž procházela slonice. Podle místních médií zřejmě utekla z cirkusu.

V městečku v Montaně se po ulicích procházela slonice.Video: Reuters

 
Článek

Videa incidentu natočená šokovanými svědky kolují na sociálních sítích. Je na nich vidět, jak se slonice proplétá mezi auty a později za ní běží ošetřovatel. Podle stanice NBC Montana se zvíře během procházky také někomu vykálelo na trávník, uvedl The Washington Post.

Místní média informovala, že slonice utekla z cirkusu Jordan World, který podle svých webových stránek v úterý ve městě pořádal představení.

Bill Melvin z místního kulturního centra řekl televizi KXLF, že cirkusová slonice utekla ve chvíli, kdy ji ošetřovatelé umývali a zvíře se leklo rány, kterou způsobilo projíždějící auto.

Podle Melvina však nešlo o až tak dramatický incident, jak to na první pohled vypadá, a slonici se podařilo bezpečně odchytit.

Organizace na ochranu zvířat PETA podala úřadům stížnost na cirkus za to, že podle ní selhal při ochraně slonice a ohrozil veřejnost. Zároveň vyzvala lidi, aby nechodili na cirkusová představení, kde jsou sloni nuceni vystupovat.

Turista utrpěl po návštěvě toalety šok. Před vchodem stál několikatunový slon

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám