Hlavní obsah

Turista utrpěl po návštěvě toalety šok. Před vchodem stál několikatunový slon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zřejmě největší šok svého dosavadního života zažil britský turista při návštěvě toalety v Botswaně. Když malou stavbu na rozpálené pláni spokojeně opouštěl, stál před vchodem obrovský slon a významně pohupoval chobotem.

Turistu zaskočil při odchodu z toalet slonVideo: Reuters

 
Článek

Návštěvník se zarazil, spadla mu čelist a okamžitě nabral zpáteční směr. Jeho kolegovi se podařilo zaznamenat úsměvnou historku z lokality Elephant Sands Lodge na mobilní telefon.

„Ve Velké Británii jsme zvyklí probouzet se za cvrlikání ptáků. Ne každá země se může pochlubit stejnými zvířaty – v některých se potuluje mnohem působivější a mnohem větší fauna,“ poznamenal deník Daily Star s tím, že na britských ostrovech může turistu nanejvýš překvapit kůň nebo kráva, jestliže by strčili hlavu do jeho stanu.

Dospělý sloní samec ale podle všeho neměl agresivní úmysly. Hledal jen vodu a tu ucítil v kanálu u záchodu.

„V období sucha je slonů hodně a vody málo. Divocí sloni proto narušují infrastrukturu, aby se dostali k vodě, jak jen to jde,“ poznamenal turistův souputník.

Když se vylekaný návštěvník odebral zpět na toaletu, odkráčel i slon. Po chvíli turista vyšel znova ven, ale ještě jednou se ukryl, když se tlustokožec na chvíli zastavil, jako by se chtěl ke vchodu vrátit. Napotřetí se už ale únik z toalety zdařil.

Šťastné shledání. Malé slůně zabloudilo, ochránci hledali jeho mámu pomocí dronů

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám