Hlavní obsah

V 763 let staré hospodě se prý objevil duch, natočila ho kamera

Novinky, vps

V hospodě Ye Olde Man and Scythe v anglickém Boltonu, která je jednou z nejstarších v Británii, došlo k výtržnosti. Někdo jim tam rozbil pár sklenic. Na tom by normálně nebylo nic neobvyklého, v hospodách jsou na to zvyklí, ale majitel nálevny založené v roce 1251 tvrdí, že za tím stojí duch. Jako důkaz předkládá záběry z bezpečnostní kamery.

BEZ KOMENTÁŘE: V jedné z nejstarších britských hospod straší?

 
Článek

Podezřelého incidentu si v pátek ráno jako první všiml manažer hospody a ihned zkontroloval záběry z bezpečnostní kamery. Ta sice v noci něco natočila, ale pak bez zjevné příčiny přestala fungovat.

„Sešel jsem dolů a viděl jsem rozbité sklo na podlaze. Měl jsem podezření, tak jsem se šel podívat na záznam kamery. Zjistil jsem, že nefunguje. Prošli jsme záznam a odhalili jsme na něm tu postavu,“ popisoval video pro server MailOnline manažer hospody Tony Dooley.

Po šesté ráno se na záběrech opravdu objevily obrysy připomínající postavu, ale jen na okamžik.

„Upřímně, znepokojilo mě to. Když přijde na tyhle věci, tak jsem skeptický, ale jakmile vidíte tohle, začnete tomu víc věřit,“ dodal Dooley.

V hospodě má údajně strašit duch jednoho z jejích bývalých majitelů, který byl popraven na konci anglické občanské války. Během ní byly navíc v roce 1644 před hospodou zabity stovky lidí a civilistů, což mělo přispět ke krvavé historii podniku.

„Vždy byly zvěsti, že tu straší. Měli jsme tu i senzibila. Občas tu něco slyšíte a říkáte si, jestli jsou to jen pohyby domu, nebo něco jiného. Je to čtvrtá nejstarší hospoda ve Velké Británii, takže tu už bylo pár smrtí,“ dodal Dooley.

Reklama

Související články

Na tržnici v anglickém Telfordu řádil duch

Prodejci z tržnice v anglickém městě Telford řeší záhadu. Na začátku května přišli ráno do práce a našli na zemi poházené krabice. Po zkontrolování...

V obchodě levitovalo zboží, prý tam straší

Vznášející se krabička s čajem, kterou zachytila bezpečnostní kamera obchodu s přírodními produkty v britském městečku Whitstable, vyvolala u majitelky obchodu...

Výběr článků

Načítám