Hlavní obsah

Uvíznutý Číňan se styděl sundat si kalhoty, záchrana proto trvala sedm hodin

– Peking
Novinky, Dagmar Plecháčová

Jedenáct hodin strávil Číňan Čchen Siao v bahně, než ho záchranáři dokázali dostat ven. Pětadvacetiletý malíř a aranžér se v pozdních nočních hodinách propadl do třetí nejdelší řeky světa Jang-c'-ťiang u jejího bahnitého břehu. Přestože uvízlý muž měl u sebe mobilní telefon, bylo mu příliš trapné přivolat si pomoc.

Článek

„Viděl jsem zatravněný kus půdy a stoupl na něj. Ve skutečnosti to ale byla jen tráva na hladině řeky,“ řekl k celé nepříjemné události Siao.

Mladý Číňan uvedl, že o pomoc nevolal z důvodu studu. Přišlo mu hloupé, že se vlastní chybou propadl do řeky a nemohl se dostat ven. Záchranná akce začala nakonec po čtyřech hodinách, které muž strávil v bahně u břehu.

Zahlédli ho totiž dva rybáři, kteří mu pomoc zavolali. Hasičům však trvalo dalších sedm hodin, než ho vytáhli ven. Dlouhý proces zkomplikovala Siaova neochota sundat si kalhoty ztěžklé bahnem.

Číňan zapadávat stále hlouběji do bahna

Mladý Číňan jejich tíhou zapadával stále níž. Přesvědčit muže svléknout se, byl však pro záchranáře úkol nad jejich síly.

„Muž držel v ruce igelitovou tašku, ve které měl plavky a mobilní telefon. Bahno se mu dostalo do kalhot a ty se přilepily k jeho nohám. Navrhli jsme mu, aby si je svlékl, že bychom to pak mohli snadno vytáhnout, to on však odmítl,“ uvedl hasič Sin Čou.

„Kdyby se tak nestyděl a spolupracoval s námi, mohl být venku za hodinu, maximálně za dvě,“ dodal hasič.

Reklama

Výběr článků

Načítám