Hlavní obsah

Utratil miliony, aby vypadal jako korejská žena. Teď se vrací k mužství

Britský zpěvák Oli London (33), který utratil v přepočtu přes šest milionů korun za více než 30 operací, aby vypadal jako korejská žena, opět plní titulky. Rozhodl se, že podstoupí proměnu zpátky na muže.

Oli London na záběrech z dubna 2022Video: Reuters

 
Článek

Oli London se narodil jako Angličan, v průběhu let se však nechal inspirovat hudebním žánrem K-pop, který je populární zejména v Jižní Koreji. V roce 2018 prohlásil, že se identifikuje jako Korejec a podstoupil řadu plastických operací, včetně operací nosu, tváří či lícních kostí.

Foto: Profimedia.cz

Jako korejská žena strávil Oli přes půl roku

Od té doby se pohlaví, sexualita i rasová identita influencera s miliony sledujících na TikToku a Instagramu různě měnila od bisexuála po transgender korejskou ženu, jako která žil asi půl roku. V roce 2022 se v Olim ale něco změnilo.

„Najednou jsem si uvědomil, že čím více operací mám, tím nešťastnější jsem,“ řekl London serveru MailOnline. „Uvědomil jsem si, že jsem udělal chybu. Bylo to: Buď budu pokračovat v sebemrzačení, nebo se vrátím ke svému starému já,“ dodal.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvák Oli London se mění zpět na muže

Dnes má za sebou rok procesu přeměny zpět na muže a stal se tak překvapivým novým hlasem v debatě ohledně genderové identity.

Poté, co oznámil svou přeměnu na muže, dostalo se mu spousty podpory i kritiky ze všech stran. „Spousta lidí byla ke mně ohleduplná, konzervativci i křesťané. Transgenderoví aktivisté byli naopak ke mně odporní, nechutní, říkali strašlivé věci,“ popisuje London.

„Jsem terčem nenávistných kampaní, snažili se zrušit vydání mé knihy, vyhrožují mi smrtí, říkají, že bych měl být ukamenován. Jen proto, že jsem řekl, že by děti neměly podstupovat přeměnu a že by se ženy měly cítit bezpečně. Jak je to kontroverzní?“ ptá se.

Utratil miliony, aby vypadal jako Korejec. Výsledek posuďte sami

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám