Hlavní obsah

Útok na Oblast 51? Fiasko. Hrstka příznivců si zatančila se slavným DJ

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Původně neškodného vtípku se chytly miliony lidí. O facebookovou událost, která navrhuje zaútočit na Oblast 51, se muselo zajímat i americké letectvo, které má v místě tajnou základnu. Ač byla očekávání veliká, účast na akci s názvem Vtrhneme do Oblasti 51, všechny nás zastavit nemůžou, byla žalostná. Hledači UFO přesto neodjížděli zklamaní. Náladu jim vylepšila jedna z největších hvězd taneční scény 90. let Paul Oakenfold.

Foto: Profimedia.cz

Do Oblasti 51 v nevadské poušti dorazila nakonec oproti očekávání jen hrstka lidí

Článek

Do pouště v Nevadě, která Oblast 51 obklopuje, dorazilo podle šerifa Kerryho Leeho z okresu Lincoln  asi 1500 lidí. Několik stovek se prý pokusilo přiblížit k vojenskému prostoru.

Policejní odhady přitom operovaly s číslem 30 tisíc fanoušků UFO. Vzhledem k počtu lidí, kteří se přihlásili na Facebooku k události, se nelze divit, že si úřady nemohly dovolit přípravy podcenit.

Vtrhneme do Oblasti 51, všechny nás zastavit nemůžou – tak zněl název události, ke které se připojilo přes dva miliony lidí (další milion zaškrtl možná, ale všichni vědí, že tito lidé se nepočítají). I když bylo jasné, že jde o žert, zareagovat muselo i americké letectvo důrazným varováním.

Pět lidí bylo zatčeno

Nakonec bylo zatčeno pět lidí včetně dvou mužů, kteří byli nalezeni v horách uvnitř základny, a jedné 60leté ženy, ta se pokusila proběhnout bránou do vojenského prostoru.

Dalších 40 lidí, kteří protestovali před jednou z bran do vojenské oblasti, bylo úřady posláno zpět do městečka Rachel.

Právě do městeček Rachel a Hiko, která jsou nejblíž zakázané oblasti, se už od počátku tohoto týdne sjížděli příznivci UFO. Od čtvrtka do neděle se v Rachel měl konat hudební festival Allienstock.

 Legendu taneční hudby si poslechla stovka lidí

Navzdory údajně tisícům prodaných vstupenek však na festival dorazila jen hrstka lidí. Akce se proto v sobotu ráno zrušila. V Hiko příznivci UFO rozbili svůj hlavní tábor, a právě tam si mohli poslechnout i DJ Paula Oakenfolda.

Legenda taneční hudby a dvojnásobný nominant na cenu Grammy Paul Oakenfold je zvyklý na poněkud větší publikum. Přesto v nevadské poušti zahrál hodinový set pro zhruba stovku hledačů UFO, kteří se chystali na útok na přísně střeženou vojenskou Oblast 51.

„Myslím, že tam něco opravdu je,“ svěřil se časopisu Las Vegas Review Journal. „Jsem zvědavý, o co vlastně jde,“ dodal světově proslulý britský DJ.

Navzdory tomu, že akce pravděpodobně nesplnila veškerá očekávání svých účastníků, lidé, kteří do nevadské pouště dorazili, nelitují. Někteří z účastníků se převlékli do kostýmu mimozemšťanů, jiní běhali ve stylu anime Naruto.

„Je tu mezi všemi velký pocit sounáležitosti. Je tu něco, co nás spojuje,“ řekl John Derryberry, který přijel se svou přítelkyní z Nashvillu v Tennessee.

Reklama

Výběr článků

Načítám