Hlavní obsah

Přišel čas útoku na Oblast 51, na místo se sjíždějí nadšenci

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začalo to jako neškodný vtípek, kterého se ovšem chytly miliony lidí, a náhle se o facebookovou událost, která navrhuje zaútočit na Oblast 51, muselo zajímat i americké letectvo, které má v místě tajnou základnu. Den útoku byl stanoven na 20. září a do dvou městeček v americkém státě Nevada se začínají sjíždět stovky lidí. Už před týdnem policie zatkla dva mladíky, kteří se do oblasti pokusili proniknout.

Foto: Profimedia.cz

První "útočníci", kteří se sešli u zakázané oblasti. Recesisté však zůstali na bezpečné straně závory.

Článek

Vtrhneme do Oblasti 51, všechny nás zastavit nemůžou – tak zněl název již zrušené události, ke které se připojilo přes dva miliony lidí (další milion zaškrtl možná, ale všichni vědí, že tito lidé se nepočítají). I když bylo jasné, že jde o žert, zareagovat muselo i americké letectvo důrazným varováním.

Policie už v minulých dnech zatkla dva mladíky z Nizozemska, kteří se 10. září pokusili proniknout do uzavřené oblasti. S dronem a kamerami se dostali zhruba pět kilometrů za hranice čtyřicetikilometrového pásma. Zatčení Ties Granzier a Govert Sweep nicméně uvedli, že s facebookovou akcí nemají nic společného.

Foto: Nye County Sheriff´s Office

Zatčení youtubeři Govert Charles Wilhelmus Jacob Sweep (vlevo) a Ties Granzier (vpravo)

Na akci se připravují i bezpečnostní složky

Do městeček Rachel a Hiko, která jsou nejblíž zakázané oblasti, se už od počátku tohoto týdne sjíždí příznivci UFO. Od čtvrtka do neděle tu ve městě Rachel probíhá hudební festival Allienstock, v Hiko zase příznivci UFO rozbili svůj hlavní tábor.

Oblast 51
Oblast 51 (Area 51) je tajnou základnou letectva USA, která slouží k testování nových letadel. Leží v Nevadě uprostřed pouště na okraji vyschlého jezera Groom. V současné době nese označení Air Force Flight Test Center, Detachement 3.
Základna byla založena v roce 1957, výzkumný komplex zahrnuje i sedm kilometrů dlouhou ranvej používanou k testování vysokorychlostních armádních letadel. Testovány zde byly mimo jiné i ikonické letouny Blackbird nebo F-117. Existenci základny úřady oficiálně potvrdily až v roce 1994.
Díky utajení spojenému s leteckým výzkumem a neobvyklým úkazům na obloze spojeným s testováním nových strojů se základna stala předmětem mnoha konspiračních teorií. Podle té nejpopulárnější jsou zde skladovány mimozemské technologie a jsou zde studováni zajatí mimozemšťané.

Nikdo přesně neví, kolik lidí se hodlá akce zúčastnit – může to být až několik tisíc, některé odhady hovoří až o 50 tisících lidech. Na takový nápor se připravují bezpečnostní a záchranné složky, pochopitelně nikoliv proto, že by se bály nějakého útoku – jenže například městečko Rachel má pouhých 54 obyvatel. Nemá dostatek vody, jídla či ubytovacích prostor, aby mohlo takový nápor lidí zvládnout.

Útočníci se mají pohybovat speciálním během známým z japonského anime Naruto a dalších. Prvního takového běžce objevila televizní reportáž.

Okres Lincoln proto vypomohl a je prý připraven zvládnout nápor až 40 tisíc lidí. Letectvo mezitím zakázanou oblast ještě více opevnilo. Na řadě míst přibyly ostnaté dráty, bezpečnostní kamery a výstražné cedule.

Zakladatel akce slavil v pohodlí Las Vegas

I když si valná většina lidí přijede zejména užít velkou párty, je dost možné, že se najdou další lidé, kteří se do Oblasti proniknout pokusí. Řada lidí už v noci sdílela na sociální síti YouTube přímé přenosy ze své cesty k Oblasti 51. Nebylo však možné určit, kde se opravdu nachází, a řada těchto videí pak nebyla veřejně přístupná.

Od akce už se několikrát distancoval její zakladatel Matty Roberts poté, co ho vyslýchala i FBI. Roberts se následně distancoval i od festivalu Allienstock, který není dle jeho slov řádně organizován. Sám si raději ve čtvrtek užíval koncert Area 51 Celebration v Las Vegas.

Foto: Profimedia.cz

Matty Roberts na koncertu Area 51 Celebration v Las Vegas

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám