Hlavní obsah

Úředník britského ministerstva obrany se nechal přeoperovat, chce být gejšou

– KJÓTO

Nejedná se o kuriózní případ špionáže. Britský kartograf Malcolm Murdoch se v penzi konečně rozhodl uskutečnit svůj sen a stal se transsexuální gejšou. Nyní se jmenuje Mary Murdochová. Teď už slečna Mary Murdochová, sedmdesátiletý bývalý zaměstnanec britského ministerstva obrany, přesvědčila kyotské úřady pro turismus, aby jí povolili nosit kimono, tradiční líčení a černou paruku jako správné gejše.

Článek

Malcolm, dnes už Mary, sice měří 180 cm a váží 95 kg, ale podstupuje hormonální léčbu a připravuje se na operaci na změnu pohlaví.

"Celý život jsem toužila po tom, oblékat se jako gejša. Miluji japonskou kulturu i oděvy a nosit kimono je to, na co jsem se těšila nejvíc," řekla novopečená Mary reportérům Daily Telegraph. Slečna Murdochová přiznala, že se napřed v tradičním japonském oděvu nesměla v Zemi vycházejícího slunce nechat fotografovat. To smějí jen ženy - a u Mary existovaly jisté pochybnosti.

"Pak jsem ale hostitelům řekla, že mám v pasu ženské jméno, a ukázala jsem jim, že díky hormonální léčbě už mám i prsa. Pak už byli mnohem přívětivější a pravidla pro turisty přizpůsobili mému případu," dodala Mary.

V roce 1994 odešel ještě Malcolm Murdoch na penzi z britského ministerstva obrany, kde pracoval jako manažer. Ženské hormony začal brát v roce 2004. A teď, už jako Mary, čeká na operaci na změnu pohlaví, která bude stát v přepočtu 360 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám