Hlavní obsah

Uprchlého tygra chytil do lasa muž v kovbojském klobouku

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyvatelé mexického města Tlaquepaque jsou zvyklí vidět v ulicích ledacos. Pohled na tygra procházejícího se po chodníku a pronásledovaného muži v kovbojských kloboucích, z nichž jeden se ho snaží chytit do lasa, to město na středozápadě Mexika ještě nezažilo.

Foto: Procuraduria Federal de Proteccion al Ambiente

Tygr zabavený mexickými úřady

Článek

Mexický Federální úřad pro ochranu přírody (Profepa) zabavil dva tygry indickému majiteli poté, co se na internet dostalo video pocházející ze 14. května. Je na něm tygr spěšně si vykračující podél plotu a muži, kteří se ho snaží zastavit.

To se nakonec podaří, když je tygrovi odříznuta cesta a muž v bílém kovbojském klobouku ho chytí do lasa. Není jasné, zda je to majitel tygra či jde o jednoho z kolemjdoucích.

Krátce poté, co video začalo cirkulovat po sociálních sítích, Profepa potvrdila autenticitu nahrávky s tím, že celý případ prověřuje. Úřadu se podařilo vypátrat majitele, který chová celkem dva tygry – desetiměsíčního samce a tříletou samici.

Po zuby ozbrojení policisté vyrazili k seniorce chytat sochu tygra

Koktejl

Obě zvířata skončila dočasně v péči úřadu. Podle něj byl majitel schopen doložit legální původ zvířat a podle veterinářů byla obě v dobrém zdravotním stavu. Majitel však už nebyl schopen dokázat, že splňuje bezpečnostní předpisy pro chov šelem. Pokud úřady přesvědčí, že je schopen tato nařízení splnit, úřad mu zvířata vrátí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám