Hlavní obsah

Unikátní nová dvacetilibrovka se může prodat za více než 100 000 korun

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oficiálně na sobě sice má pouze 20librové značení, její hodnota je však daleko vyšší. Řeč je o nové dvacetilibrovce se sériovým číslem AA01 000010, která půjde příští měsíc do dražby. A zájemce bude muset sáhnout skutečně hluboko do kapsy, informoval britský list Daily Mail. Očekává se, že cena zřejmě přesáhne 100 000 korun.

Foto: Profimedia.cz

Nová dvacetilibrová bankovka

Článek

Aukční dům Spink bude ve spolupráci s The Bank of England hostit charitativní aukci sběratelsky zajímavých nových bankovek nesoucích malby umělce Josepha Mallorda Williama Turnera.

V aukčním katalogu bylo odhaleno celkem 140 z plánových více než 200 bankovek, které se budou dražit. Zajímavé jsou zejména tím, že mají extrémně nízká sériová čísla.

Hlavním lákadlem aukce by měla být právě již zmíněná bankovka se sériovým číslem AA01 000010, tedy vůbec nejnižším číslem, které se dostává do oběhu. Očekává se, že se prodá za více než 100 tisíc korun, dost možná však také za daleko víc.

Dražba by se měla konat 8. dubna tohoto roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám