Hlavní obsah

Umělkyně vytváří na lidských tělech děsivé iluze

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Číňanka Hikaru Čuo uchvacuje svět svými hyperrealistickými malbami, které vytváří na lidské kůži. K tomuto neobvyklému způsobu tvorby se přitom dostala náhodou. Doma neměla nic, na co by mohla malovat, rozhodla se proto pro vlastní ruku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Malby čínské umělkyně vypadají jako živéVideo: hikarucho.com, Reuters

 
Článek

Díla 21leté umělkyně působí velmi věrohodně, ať už to je druhý pár očí namalovaný na tvářích nebo rozříznutý krk, v němž je dužina citrónu. Ještě působivějšího efektu dosahuje Čuo skládáním různých fází maleb do stop motion animace.

„Vše začalo, když jsem doma něco chtěla namalovat. Nemohla jsem najít nic, na co by šlo malovat, tak jsem použila vlastní ruku a vytvořila na ní oko. Působilo to docela děsivě, tak jsem to vyfotila. Když jsem to pak ukazovala lidem, byli šokovaní. Víc šokovaní, než jsem si myslela, že je možné,“ řekla Čuo agentuře Reuters.

Mladá umělkyně je Číňanka, ale celý život strávila v Japonsku. Měla problémy s předsudky ostatních lidí vůči svému původu a prostřednictvím umění se snaží vybízet ostatní, aby se dívali i pod povrch.

„Lidé mají sklon hodnotit ostatní podle jejich vzhledu, barvy kůže nebo očí. Myslím si, že je to opravdu hloupé. Takže vytvářím tato díla, abych ostatním ukázala, že pod kůží se také něco skrývá,“ vysvětlila Čuo.

Její práce nezůstala bez odezvy. Amnesty International použila její malby v jedné své kampani a zakázky už získala i od soukromých firem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám