Hlavní obsah

Ulici, v níž bydlí britský premiér, zaplavili potkani

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Sídelní ulici britského premiéra Downing Street brání před volným průjezdem či průchodem silná mřížová vrata. Obyčejný kolemjdoucí do ulice, kde v čísle 10 sídlí hlava britské vlády David Cameron, nemá šanci proniknout. Ale jak prokázala televize BBC, žádnou překážkou nejsou brány pro potkany. Kamera zpravodajství zachytila, že hlodavci svobodně pobíhají i po zápraží Downing Street 10.

Článek

Televize BBC přenášela zrovna vstup politického komentátora Garyho O´Donoghuea, když v pozadí pobíhali potkani přímo po zápraží Downing Street 10. Přemnožení hlodavců trápí Londýn odnepaměti.

V dobách, kdy ulice britské metropole tvořila dřevěná stavení, sužovaly její obyvatele krysy. Po velkých požárech přešli Londýňané k výstavbě kamenných a cihlových domů.

Krysy téměř vymizely, jenže nová kanalizační síť vytvořila dokonalé životní prostředí pro potkany. V současnosti se odhaduje, že v Londýně žije mnohem více potkanů než lidí, kterých je podle posledního sčítání 7,6 miliónu.

Reklama

Výběr článků

Načítám