Hlavní obsah

Ukrajinský hasič si spletl hadici s hroznýšem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KYJEV/MOSKVA

Ukrajinský hasič, který zasahoval u požáru ve městě Doněck na východě země, z místa uprchnul, když se vylekal hroznýše. Toho zprvu považoval za hadici, s níž chtěl oheň začít hasit. Informovala o tom agentura Itar-Tass.

Článek

Tři metry dlouhý hroznýš po vypuknutí požáru ztratil vědomí, proto se z místnosti neodplazil. Vzpamatoval se až v rukou hasiče, který jím chtěl požár zdolat, neboť plaz se neobyčejně podobal hadici.

Když se však had pojmenovaný Jaška začal v rukou hasiče zmítat, muž podlehl panice a vzal nohy na ramena.

Hasiče museli pak dlouho přemlouvat, aby se do hořící budovy vrátil. Majitel domu tvrdil, že had je neškodný a že jej mívá normálně ve své kanceláři. Hasiči nakonec sebrali odvahu a zvíře vyvlekli za ocas do bezpečí.

Reklama

Související články

Zloděj ukradl zoo dva dvoumetrové hroznýše

Zmizeli nám dva dvoumetroví hroznýši, oznámila na policii v chorvatském Záhřebu tamní zoologická zahrada. Plazi měli být podle ošetřovatelů ukradeni v neděli....

Vyhřívající se had vylidnil pláž

Ital, který si bezstarostně užíval u moře na pláži, vyděsil návštěvníky lačné po slunečních paprscích, když nechal vedle sebe polehávat svého zvířecího...

Výběr článků

Načítám