Hlavní obsah

Ukradl auto, automobilka ho v něm na dálku zamkla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie v americkém Seattlu dopadla pomocí moderních technologií muže, který odcizil vůz značky BMW. Automobilka policistům poskytla lokaci vozu a zloděje v něm na dálku zamkla.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Majitel BMW 550i se den před krádeží oženil a svůj vůz půjčil kamarádovi, který ho nechal stát na parkovišti a zapomněl uvnitř klíče. Když tak zloděj, jenž podle policejní zprávy s několika dalšími muži hledal auta k odcizení, na vůz narazil, měl snadnou práci.

Jakmile majitel zjistil, že auto zmizelo, zalarmoval policii. Ta kontaktovala automobilku, která pomocí GPS zjistila polohu vozidla a předala jí policistům. Hlídka našla vůz stát v uličce s nastartovaným motorem a zlodějem spícím za volantem.

„Zaměstnanci BMW byli schopní automobil na dálku zamknout a uvěznit tak podezřelého uvnitř. Pravděpodobně ještě pustili něco děsivého jako třeba ‚nejsem tu zamčený s tebou, ty jsi tu zamčený se mnou‘ do zvukového systému auta,“ vtipkovala policie ve zprávě o incidentu, kterou publikovala na svém webu. Zmíněná hláška pochází z filmu Strážci – Watchmen.

Zloděj se po příjezdu policistů probral a pokusil se ujet, ale neúspěšně. Kromě krádeže auta má na krku i obvinění z držení drog, protože muži zákona u něj našli malé množství metamfetaminu.

K incidentu došlo už minulou neděli. Policie města Seattle o případu informovala o pár dní později, poté na něj upozornil web cnet.com.

Majitelé nových modelů BMW můžou využívat aplikaci ConnectDrive, pomocí které lze mimo jiné odemykat nebo zamykat auto na dálku. Také pomocí ní lze dohledat auto v případě krizové události.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám