Hlavní obsah

Ukázka kruté divočiny: Levhart skolil antilopu v letu

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lov kočkovitých šelem podrobně zmapovalo mnoho přírodovědných dokumentů, ale i tak se občas objeví nové a zajímavé záběry. Kameramanka Martha van Rensburg natočila levharta, kterému vběhla přímo pod nos impala. Síla nárazu vymrštila obě zvířata do vzduchu, kde udělala přemet.

BEZ KOMENTÁŘE: Kořist skočila levhartovi přímo do chřtánu

 
Článek

Martha van Rensburg projížděla v sobotu jihoafrickou rezervací Mala Mala, když si všimla levharta skvrnitého, který pozoroval stádo impal na druhé straně cesty. Zvíře dlouho vyčkávalo, levharti totiž útočí ze zálohy, čímž se liší od lvů nebo gepardů. Ti jsou schopni pronásledovat svoji kořist na velké vzdálenosti.

Šelma se dočkala v okamžiku, kdy se stádo splašilo. Antilopy maskovaného predátora zřejmě neviděly, a tak mu vběhly přímo do cesty. Levhartovi tím usnadnily práci, stačilo mu jenom dobře načasovat svůj útok.

„Levharta jsme si málem nevšimli. Natáčeli jsme ho asi půl hodiny, když v tom něco vyplašilo stádo impal na opačné straně cesty. Jedna z nich pak vběhla levhartovi přímo do tlamy. Byl to výjimečný zážitek,“ uvedla kameramanka na svém profilu na sociální síti Facebook.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám