Hlavní obsah

Učitelka otěhotněla před svatbou a dostala vyhazov z křesťanské školy

St. Cloud

Učitelka Jarretta Hamiltonová, vdova s pěti potomky, se vdávala už podruhé. Proto nepovažovala za významné, aby počkala až na svatební noc, a otěhotněla tři týdny před svatbou. Když se to ale dozvěděl ředitel křesťanské školy, v níž učila, byl nekompromisní. Učitelce dal okamžitě vyhazov.

Foto: Profimedia.cz

V křesťanské škole musí přísná pravidla dodržovat i učitelé. Ilustrační foto

Článek

Jarretta přišla do vzdělávací instituce s tím, že se domluví na mateřské dovolené a podmínkách návratu do školy. Jenže ředitel se jí zeptal pouze na jedinou věc, kdy otěhotněla.

Když jako správná křesťanka „kápla božskou“, bylo vymalováno. Ředitel jí předložil výpověď. Hamiltonová totiž přiznala, že měla sex před svatbou, což je silně v rozporu s morálními hodnotami školy. Ona ale nepovažovala tři týdny před svatbou a po pěti dětech za důležité čekat až na svatební noc.

Po 18 měsících se chce soudit

Vše se odehrálo před rokem a půl a Hamiltonová se teď rozhodla soudit. S manželem Samuelem Treftzem a osmnáctiměsíční dcerou Sarah se dokonce objevila v televizní show, kde potvrdila, že u soudu hodlá apelovat na federální antidiskriminační zákon.

„Když mě propustili, řekli celému sboru, proč mě vyhodili. A pak zavolali rodičům všech mých žáků a řekli jim to samé,“ zlobí se Hamiltonová.

Požadavky na žáky platí i pro učitele

Ředitel Jon Ennis je ale nekompromisní: „Jarretta byla požádána, aby se nevracela do školy kvůli morálním záležitostem, které ignorovala, jmenovitě smilstvo – sex mimo manželství.

Rukověť našich studentů vyžaduje, aby se všichni upsali, že se zdrží amorálního chování s hrozbou vyloučení, a my nemůžeme od učitelů očekávat nic míň. Žádáme proto Jarrettu, aby svou žalobu stáhla a myslela na Písmo svaté.“

Reklama

Výběr článků

Načítám