Hlavní obsah

U belgické popelnice ležely milióny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUSEL

Vedoucí belgického supermarketu si ve čtvrtek připadal jako oběť aprílové žertíku. Přímo u popelnice ve městě Menin našel pytel s dluhopisy v hodnotě 75 tisíc eur (asi dva a půl miliónu korun).

Foto: Petr Spálenka

Nástup plavců na focení

Článek

Muž šel zrovna vynést odpadky, když ho u popelnice zaujal pytel, který se ledabyle povaloval u kontejneru.

"Na tento druh nešvaru jsme zvyklí. Lidé často sypou odpad k nám, i když je to zakázané. V tom případě pytle otvíráme a snažíme se najít viníka," sdělil muž, který do pytle se zvědavostí nahlédl.

"Ihned jsem si všiml jména společnosti, která cenné papíry vydala, a také jména vlastníka," uvedl šéf obchodu. Tím se nakonec ukázal být místní podnikatel.

Zapomnětlivec později přivolané policejní hlídce vysvětlil, že při stěhování položil pytel na přívěs automobilu. Igelitový pytel zřejmě během jízdy vypadl a neznámá osoba jej odložila k popelnici v domnění, že jde o odpadky.

Nálezci by však dluhopisy stejně k ničemu nebyly, neboť byly vydané na jméno.

Související články

Balík plný dolarů zranil motocyklistu

Dvojnásobně zuřil tchajwanský motocyklista Lu Fang-nan (57), kterému při podjíždění dálničního mostu spadl na hlavu těžký balík. Otřesený muž s poraněnou nohou...

Ve vlakové toaletě utopil tisíce eur

Německý občan, který se vlakem vydal do Nizozemí, aby v zemi výhodně zakoupil vůz, jistě nebude na svou cestu vzpomínat s radostí. Na toaletě mu totiž z kapsy...

Výběr článků

Načítám