Hlavní obsah

Týden stavěli domino, zřítilo se za dvě minuty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhá námaha pro krátký okamžik. To je pocit, který zná asi každý, kdo se někdy pokoušel postavit rozsáhlejší domino. Zažil ho i devětadvacetiletý Američan Steve Price z Michiganu. Obrovské domino, které spolu s kamarádem stavěli celý týden, spadlo během dvou minut.

Američan stavěl domino celý týden, spadlo za dvě minutyVideo: News/@SpriceMachines/ CATERS NEWS, AP

 
Článek

Steve Price se se svým kamarádem rozhodl, že postaví domino znázorňující americké národní parky. Jen čtyři dny zabralo rozplánování takového projektu. Dalších 7 dní se pak věnovali samotné stavbě.

Postavené domino pak znázorňuje například Grand Canyon, Bryce Canyon, sopky na Havaji, Národní park Denali a mnohé další. Jak je vidět na videu, domino znázorňuje pohoří i řeky, ale najdeme na něm také zvířata, jako jsou například medvědi nebo bizoni. Celý projekt se skládal z 35 tisíc dominových kostek.

„Domina skládám už asi 16 let,“ svěřil se agentuře AP mladý Američan. Mnoho let se také věnuje turistice. „Miluju možnost vyrazit do přírody a už jsem spoustu amerických národních parků navštívil, vždycky jsem chtěl postavit takové domino, které by jim vzdávalo hold. Příroda je totiž podle mě ta nejkrásnější věc na světě,“ uzavřel Steve Price.

Domino přináší Francouzovi zvláštní uspokojení

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám