Hlavní obsah

Turistky slepě následovaly navigaci v autě. Skončily v moři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Posádka jedné plachetnice musela přispěchat na pomoc turistkám, které na Havaji sjely autem do moře. Neskončily tam přitom úplně náhodou, zavedla je tam navigace, kterou ženy bezhlavě následovaly. Řidičku a její společnici se podařilo zachránit, auto šlo nicméně ke dnu.

Foto: Profimedia.cz

Turistkám se nevyplatilo následovat navigaci (ilustrační foto)

Článek

Nejmenované turistky se v přístavu ve městě Kailua-Kona snažily najít společnost nabízející potápěčské výlety, kvůli navigaci však špatně zabočily a sjely do moře, informuje s odkazem na svědky server Daily Mail. „Myslím, že se na sekundu přestaly dívat na cestu,“ uvedla Christie Hutchinsonová, která záchranu obou turistek natočila na video.

Hutchinsonová chtěla s manželem a přáteli vyrazit na loď, vyčkávali ovšem, až přestane pršet. „Jen jsem posedávala kolem a kryla se před deštěm a pak najednou vidím, jak kolem nás projelo auto a sjelo rovnou do moře,“ uvedla žena.

Posádka plachetnice proto ihned vyrazila ženám na pomoc, aby se včas dostaly z potápějícího se auta. Obě pasažérky unikly; podle svědků nevypadaly, že by je situace nějak výrazně zneklidňovala.

Auto, které měly turistky pravděpodobně pronajaté se ovšem zachránit nepodařilo. Ke dnu kleslo poměrně rychle.

Společnost nechala turisty trčet na otevřeném moři. K pobřeží museli doplavat

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám