Hlavní obsah

Turisté utíkali před medvědicí chránící svá mláďata

Novinky, vps

Trochu blíž divoké přírodě než původně doufali, se nedávno dostali turisté, kteří navštívili Yellowstonský národní park. Pronásledovala je totiž medvědice, které se nelíbilo, jak moc se lidé přiblížili k jejím mláďatům.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Medvědice chránila svá mláďata a prohnala turistyVideo: Winston Greely, Montana Fish, Wildlife & Parks, Reuters

 
Článek

Incident, k němuž došlo v montanské části parku, natočil Winston Greely z organizace Montana Fish, Wildlife & Parks (MFWP). Na záběrech, jež byly zveřejněny v pátek, je slyšet jeden ze správců parku, jak na turisty křičí, ať utíkají. Někteří si ale i přesto dál medvědy fotili.

„Ti turisté rozhodně byli v ohrožení. Medvědi černí se většinou lidem vyhýbají. Ale když mají mláďata, dokážou být velmi ochranářští. Mezi matkou a jejím mládětem byste být nechtěli,“ okomentoval situaci pro NBC News Bob Gibson z MFWP.

Mláďatům na videu je kolem 13 měsíců. Pokud by jim bylo méně, matka by se je podle Gibsona snažila chránit mnohem víc a mohlo by to tak dopadnout podstatně hůř.

Reklama

Výběr článků

Načítám