Hlavní obsah

Turista v Turecku vyklouzl ze sedačkové lanovky. Jeho boj o přežití zachytila kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uludağ

Drama se šťastným koncem se odehrálo tento měsíc v lyžařském areálu Uludağ na severozápadě Turecka. Neznámý muž při cestě lanovkou vyklouzl ze sedačky, ale stačil se zachytit rukama za její konstrukci. Asi tři čtvrtě minuty pak visel deset metrů nad zasněženým terénem, přičemž mu hrozil pád, který by zřejmě nepřežil.

Záchrana muže visícího z lanovky v TureckuVideo: Reuters

 
Článek

Jeden turistický průvodce z Malajsie hororové chvíle zachytil na mobilní telefon a zveřejnil na sociálních sítích. „Bylo vážně děsivé vidět na vlastní oči boj o přežití. Byl jsem hlavním svědkem události od začátku až do konce,“ napsal Nik Ali Nik Muhamad ke svému videu.

Jeho záznam začíná ve chvíli, kdy lanovka už stála a zoufalý muž se povážlivě houpal nad zemí. Ze všech sil se držel sedačky a oběma rukama jej ještě přidržoval jeho přísedící, informoval server Sinar.

Po chvíli sedačka kousek couvla nazpátek k výchozí stanici, ale znova se zastavila a drama pokračovalo. Až po další chvíli popojela tak, že se visící pasažér mohl nohama vyhoupnout na záchrannou síť, kde už na něj čekal pracovník obsluhy lanovky a pomohl mu do bezpečí.

Originální zvuk je strašný

Autor videa před zveřejněním na sociálních sítích opatřil záznam hudbou, zřejmě proto, aby překryl volání ohroženého muže o pomoc. „Originální zvuk je opravdu strašný,“ připustil Muhamad.

Co konkrétně bylo příčinou incidentu, není zatím jasné. Autor záznamu ale podle svých slov nemá pochybnosti: „Byl v tom alkohol,“ řekl. Muž prý chtěl nejprve sám skočit dolů, pak si ale přestal věřit. „Měl opravdu strach,“ dodal Muhammad.

Myš zastavila na Nový rok v Rakousku lanovku

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám