Hlavní obsah

Tuniská policie kontroluje zákaz vycházení za pomoci robotů

Novinky, tcs

S překvapivým pomocníkem při kontrole lidí se vytasila tuniská policie v hlavním městě. Ulice Tunisu brázdí pojízdní dálkově ovládaní roboti vybaveni kamerou a megafonem. Policisté tak mohou lidi na ulici kontrolovat na dálku a pro obyvatelstvo zavřené doma představují záběry z neobvyklých kontrol vítané zpestření.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na dodržování karantény dohlíží v Tunisu robotická policejní autíčkaVideo: AP

 
Článek

Robot jménem P Guard byl vyvinut tuniskou společností Enova a je vybaven kameru, termokamerou, zvukovým systémem a sirénou. „Původně byl navržen pro těžko dostupné oblasti, ať už jde o oblasti průmyslové, horské nebo pouštní,“ sdělil deníku Independent ředitel společnosti Enova Radhouane Ben Farhat.

Jak podotýká Independent, není jasné, čí nápad byl použít roboty jako strážce zákazu vycházení, ale je jisté, že místní tento nápad zaujal. Videa, na kterých policejní důstojníci na dálku kontrolují lidi na ulici, kam směřují a zda mají zdravotní osvědčení, zaplavila tuniské sociální sítě.

Ponižování, slzný plyn a zavírání do klecí. Jak si policisté ve světě vynucují zákaz vycházení

Koronavirus

Běžně robot projíždí ulicemi a policista vyzývá všechny, aby zůstali doma, že je zakázáno bezdůvodně vycházet ven. Pokud policista někoho spatří houkáním na sebe upozorní a pak může na dálku s dotyčným komunikovat.

Jedno z populárních videí zachycuje záběr jak ze starého sci-fi filmu. Robot stojí proti muži a z jeho amplionu se ozývá: „Víte, že je zakázáno vycházet?“ Poněkud překvapený muž namítá, že si jde koupit tabák. „Dobře, to můžete. Ale buďte, prosím rychlý, a vraťte se hned domů,“ zní na celou ulici z amplionu umístěném na robotovi.

Reklama

Výběr článků

Načítám