Hlavní obsah

Tučňák si zamiloval kreslenou postavičku. Zemřel po jejím boku

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byla to láska až do smrti. Tučňák Grape-kun ze zoo Tobu nedaleko Tokia, se zamiloval do kreslené postavičky z kartonu. V její blízkosti údajně trávil celé dny poté, co ho opustila dlouholetá družka a začal se stranit i zbylých členů skupiny. Postava dívky Hululu z japonského seriálu nakonec dělala Grape-kunovi společnost až do poslední chvíle. Ve věku 21 let po jejím boku skonal.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Byl to klasický příběh lásky a ztráty. Grape-kunova dlouholetá družka Midori ho opustila kvůli mladšímu tučňákovi, uvedly servery BBC či Metro. Jelikož na ni měl být tučňák citově vázán, její ztráta ho zabolela a začal se stranit dalších členů skupiny. Vedení zoologické zahrady proto do výběhu umístilo postavičku dívky Hululu, která se svým vzezřením tučňákovi podobá.

Grape-kun se do ní zamiloval a letos v květnu se stal naprostou senzací, když si jeho náklonosti všimlo vedení zoo i návštěvníci. Tučňák v blízkosti Hululu trávil téměř veškerý čas a měl na ní upřeně zírat.

V její blízkosti nakonec i zemřel. Smrt tučňáka zasáhla samotnou zoo, ale i jeho příznivce. „Tučňák humboldtův Grape-kun včera zemřel. Děkujeme všem, kteří ho do té doby podporovali. Náš dík patří i Hululu, která ho do poslední chvíle opatrovala. A díky i tobě Grape-kune, za celý ten čas. Odpočívej v nebi v míru,“ napsala zoo na svůj twitter den po tučňákově skonu. V přepočtu na lidské roky mělo být tučňákovi kolem 80 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám