Hlavní obsah

Třináctiletá Číňanka utratila rodinné úspory za mobilní hry, celkem 1,4 milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Veškeré rodinné úspory utratila během čtyř měsíců třináctiletá dívka z čínské provincie Che-nan za mobilní hry pro sebe a své spolužáky. K platbám používala platební kartu své matky a všechny záznamy o transakcích pečlivě vymazávala.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když matka na její počínání přišla, bylo už pozdě - z částky 449 500 jüanů (téměř 1,4 milionu korun) zbylo půl jüanu, informoval čínský tisk.

Na čínských sociálních sítích se začalo virálně šířit video s rozhovorem s dívkou a její rodinou, kde matka ukazuje výpis všech bankovních transakcí, které dcera za jejími zády provedla.

„Když mě spolužáci požádali, abych zaplatila za jejich hry, udělala jsem to, i když se mi nechtělo,“ říká dívka v rozhovoru, z něhož citoval list South China Morning Post. Na otázku, proč nepožádala o pomoc učitele, odpovídá, že se bála, že „na to přijdou rodiče a budou naštvaní“.

Uživatelé sociálních sítí ovšem necítí k dívce příliš mnoho sympatií. Řada z nich je přesvědčená, že ve 13 letech už musela dobře vědět, co dělá.

Irské město se shodlo na zákazu chytrých telefonů pro malé děti

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám