Hlavní obsah

Třímetrová kobra se plazí po ramenou, i tak se cvičí hasiči v Malajsii

Novinky, Matěj Pálka

Hasič v Malajsii potřebuje pořádnou odvahu. Pokud vám naskakuje husí kůže, i když vidíte hada jen na obrázku, asi by to nebylo povolání pro vás. S živými jedovatými hady se totiž hasiči v Malajsii setkávají už během výcviku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Trénink malajských hasičů s živou kobrouVideo: AP

 
Článek

V Malajsii žije celá řada jedovatých hadů a k jejich zneškodnění jsou voláni právě hasiči. Video ukazuje výcvik, který probíhal ve státě Negeri Sembilan pod dohledem školícího Norameye, který má se zacházením s hady už 15 let zkušeností.

Za špatně splachující toaletu mohli čtyři hadi

Koktejl

Výcvik spočívá v tom, že hasiči nesmí jedovatou kobru vyrušit. Cvičitel jim hada obratně položí na ramena a hasičský tým stojí v kruhu bez hnutí, zatímco se jim kolem nohou, ramen a dalších částí těla plazí třímetrová kobra.

„Z toho výcviku jsem se hodně naučil. Hadi jsou citliví na pohyb. Dokonce i poznají nepřátelské úmysly, které vůči nim chováte. Pokud nechcete, aby na vás had zaútočil, když na něj narazíte, musíte se uvolnit a zůstat v klidu,“ popsal pro agenturu AP Tengku Zaim, na kterého tentokrát vyšla asi ta oblíbenější práce, právě on totiž výcvik svých kolegů natáčel.

Reklama

Výběr článků

Načítám