Hlavní obsah

Tříletá dívka zachránila rychlou reakcí svého otce

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elishe Powersové z americké Georgie jsou právě čtyři roky, ale minulý týden, když jí byly ještě tři, dokázala, že zvládne i v takto nízkém věku pohotově reagovat v kritické situaci. Její otec si totiž při práci na zahradě mačetou rozsekl ruku a silně krvácel. Dívenka však nezpanikařila, odemkla telefon a vytočila nouzovou linku.

Holčička nezpanikařila a v kritické situaci zavolala na nouzovou linkuVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Otec dívenky Shawn Powers likvidoval mačetou na zahradě domu strom, který se vyvrátil při bouři, napsala v pátek agentura Reuters. Byly tam s ním Elisha i jeho mladší dcera Elaina.

„Popadl jsem ji (mačetu) a pak dvakrát máchl. Na chvíli jsem se podíval stranou – něco tam upoutalo moji pozornost – a když jsem se podíval zpět…“ popisoval Powers rozechvělým hlasem okamžik, kdy si rozsekl ruku u zápěstí.

Jedním sekem si přerušil tepnu, šlachy a nervy a rychle ztrácel krev. Zdravou rukou se snažil zastavit krvácení a nebyl schopen přivolat pomoc. Nedávno ale se svou manželkou Elishu naučili, co má dělat v případě nouze.

Holčička popadla mobilní telefon, odemkla ho a vytočila tísňovou linku 911. Mobil pak přiložila k uchu svého otce.

„Mám tu u sebe dvě malé holčičky a jsou pořádně vyděšené. Moje čtyřletá dcera mi drží telefon u ucha, sám bych zavolat nemohl,“ říkal Powers operátorovi.

Sanitka dorazila na místo krátce po telefonátu a převezla Američana do nemocnice, kde mu vážné zranění ošetřili. Podle lékařů by se jeho ruka mohla plně uzdravit za šest až osm měsíců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám