Hlavní obsah

Trik nebo skutečnost? Orel sebral rybáři úlovek přímo z háčku

Novinky, vps

Mnoho lidí považuje rybaření za odpočinkovou a uklidňující aktivitu, ale Kanaďan Norman Dreger si užil minulý týden na své rybářské dovolené poněkud akčnější chvilky. Zrovna vytahoval z vody svůj úlovek, když přiletěl orel bělohlavý a pařáty ho hbitě ukořistil. Objevily se ale spekulace o věrohodnosti videa.

BEZ KOMENTÁŘE: Orel ukradl rybářovi úlovek přímo z háčku

 
Článek

Dreger řekl americkému portálu Huffington Post, že byl na dovolené v kanadské provincii Britská Kolumbie a užíval si rybaření. Těsně předtím, než se objevil orel, se chystal z vody vytáhnout dle svých slov „krásného sivena malmu“, ale dravý pták byl rychlejší.

Záběry tohoto incidentu už zhlédlo na internetu několik miliónů lidí a mnoho diváků pochybovalo o tom, zda je video autentické. Za touto nejistotou ale pravděpodobně stojí video z loňského prosince, na kterém se orel pokusil zvednout malé dítě. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Orel chytil v parku dítě, po chvíli ho zase pustil

Na tyto trikové záběry se nachytalo mnoho diváků a dokonce i některá média. Ve skutečnosti se ale jednalo o projekt studentů z montrealské školy pro animaci a design. [celá zpráva]

Sám Norman Dreger pro Huffington Post uvedl, že video je rozhodně pravé. Pokud by někdo stále pochyboval, zveřejnil další video, na kterém se ten samý orel opět pokusil sebrat mu rybu z háčku, ale neúspěšně.

BEZ KOMENTÁŘE: Orel nejdřív kořist těsně minul

Kanadský rybář, který pracuje jako ředitel poradenské firmy, ještě dodal, že rybaří metodou „chyť a pusť“ a všechny své úlovky vrací zpět do vody. Siven, kterého mu ukradl orel, tak byl jedinou rybou, která přišla při jeho koníčku o život.

Anketa

Myslíte si, že je rybářovo video pravé?
Ano
84,6 %
Ne
15,4 %
Celkem hlasovalo 1917 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám